Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 13:00

  • 22 dec

    08.00 - 15.00

  • 23 dec

    10.00 - 15.00

  • 24 - 26 dec

    Stängt

Restaurangen

  • MÅN - LÖR

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre från 7 jan

    11 - 14

  • SÖN

    endast förbokade gäster

  • 22 - 26 dec

    stängt

  • 30 - 31 dec

    endast förbokade gäster

Spabutiken

  • MÅN - LÖR

    10:00 - 18:00

  • SÖN

    10.00 - 13.00

  • 24 - 26 dec

    stängt

  • 31 dec

    stängt

  • från 2 jan

    ordinarie tider

Kaffesumpknäcke

Spännande återbruk av kaffesump och gammalt bröd

Stadshotellet vill tänka hållbart och minska svinnet på mat. Därför är detta bakverk helt i vår anda på gammalt bröd och kaffesump för ett knaprigt knäcke? Ett spännande recept, ursprungligt av Paul Svensson.

Ingredienser

  • 150 gammalt bröd (skär bort skorpan)
  • 50 g kaffesump
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk dillfrön
  • 25 g smör
  • 0,5 g flingsalt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vatten

Sätt ugnen på 125  grader. Bryt/skär brödet i bitar. Mixa i matberedare med kaffesump, mortalade kryddor, smör, vetemjöl och salt. Häll i vatten till det blir en deg som släpper kanterna.

Kavla ut supertunt mellan bakplåtspapper. Nagga med gaffel. Vill du som vi på hotellet ha långa smala bitar så skär i den form du önskar. Grädda i ugn tills knäcket blir krispigt och lätt rostat. Öppna luckan någon gång för att släppa ut fukt. Tillagningstid ca 60 minuter beroende på ugn.

Kaffesumpknäcke