Öppettider

Tiderna kan komma att variera vid vissa helger

Receptionen

  • MÅN - FRE

    07:00 - 20:00

  • LÖR

    08:00 - 18:00

  • SÖN

    08:00 - 13:00

  • 22 dec

    08.00 - 15.00

  • 23 dec

    10.00 - 15.00

  • 24 - 26 dec

    Stängt

Restaurangen

  • MÅN - LÖR

    öppet från 18:00

  • Lunch mån - fre från 7 jan

    11 - 14

  • SÖN

    endast förbokade gäster

  • 22 - 26 dec

    stängt

  • 30 - 31 dec

    endast förbokade gäster

Spabutiken

  • MÅN - LÖR

    10:00 - 18:00

  • SÖN

    10.00 - 13.00

  • 24 - 26 dec

    stängt

  • 31 dec

    stängt

  • från 2 jan

    ordinarie tider

Nyårskasse

Låt proffskockar laga din supé

En nyårssupé 2024!

Sista dag att beställa är fredagen 27/12 med reservation för att det kan bli slutsålt innan dess, då vi har ett begränsat antal portioner/kassar. Hämtas och betalas, mellan 11-13:00 den 31/12 i Bistron på Stadshotellet.

595:-/portion

Bokas via e-post till osa@trosastadshotell.se
Uppge: antal portioner, namn och mobilnummer


Meny

Krämig hummersoppa med hummersallad

Helstekt oxfilé med tryffelsås, vinterprimörer och pommes Anna med smak av västerbottensost

Choklad- och hallonmousse, jordgubbscoulis och mandelmums

+ instruktionsblad i varje påse


En liten hjälp att tillaga nyårsmenyn

– dessa instruktioner och vintips finns även i din nyårskasse vid avhämtning

Förrätten
Värm hummersoppan och mixa gärna med en stavmixer innan servering eller tillsätt tre matskedar vispad grädde för att få upp fluffigheten i soppan. En liten skvätt konjak förhöjer också smaken. Hummersalladen arrangerar du i tallriken innan du häller på soppan.

Varmrätten
Ta fram köttet i rumsvärme ca en timme före tillagningen. Sätt på ugnen, en varmluftsugn på 170 grader och en vanlig ugn på 180 grader.
Sätt in potatiskakan i ugnen och efter fem minuter sätt in grönsakerna. Passa grönsakerna, de ska bara bli varma. Värm under tiden såsen på spisen.
Sätt in oxfilén och låt temperaturen gå upp till 55 grader innertemperatur, låt sedan köttet vila ca 10 minuter.
Lägg upp köttet med potatiskakan, grönsakerna och tryffelsåsen.
Dekorera gärna med färska örter t ex timjan om du har det hemma.

Desserten
är klar att servera som den är.

Vintips till nyårskassen

kommer här från från Stadshotellets sommelier Linnéa Nyström

Vad vore en nyårssupé utan lyx och flärd? Det är enligt mig det enda sättet att avnjuta årets sista middag på.

Middagen börjar traditionsenligt med den utsökta hummersoppan även i år parad med en torr och brödig Champagne. Kombinationen mellan frisk syra, texturen av bubblor, sötman från hummern och krämigheten av soppan blir en riktig fullträff!

Huvudrätten, eller huvudnumret för årets middag fortsätter på temat med extravagans. Med komponenter som oxfilé, lagrad ost och tryffel krävs ett vin rikt på tanniner, smak och elegans. En druva med dessa egenskaper är nebbiolo från Barolo, som förövrigt passande nog ofta benämns som ”Italiens kung”. Namnet på druvan kommer från det italienska ordet ”nebbia” som betyder dimma vilket är ett vanligt förekommande fenomen i regionen Piemonte där Barolo ligger. Höstdimman är en ut av förutsättningarna för att tryffelsvampar ska växa och frodas vilket traditionellt sett har lett till att italienarna gärna själva kombinerar just sitt nebbiolovin med tryffel.

För mig handlar nyårsafton om att hålla på traditioner, hylla det som varit men också att välkomna det nya som komma skall. Att Portugals stolthet, portvinet, och choklad går hand i hand, det är sedan gammalt! En ungdomlig och fruktig Ruby port paras fint med en lekfull och barnsligt god dessert som denna.

Vi på stadshotellet önskar er alla ett gott slut på 2024 och ett riktigt gott nytt 2025!